Odoo 17: Her er de vigtigste nyheder i Salg

31. januar 2024 af
Odoo 17: Her er de vigtigste nyheder i Salg
FlexERP ApS, Lærke Hedegaard Mathiasen

 

Med version 17 præsenterer Odoo en række funktioner, som bidrager til en endnu mere optimeret og strømlinet salgsproces, hvor overblik for kunden, et forenklet flow for medarbejderen og tilbud i særklasse er omdrejningspunktet. Vi har her udvalgt nogle af de nye funktioner i Salg, som vi mener, kan gøre en afgørende forskel i din virksomhed.

Produktdokumenter

Link dokumenter til produkter og angiv hvornår i salgsprocessen, de skal sendes til kunden. Del dem fx med kunden sammen med tilbuddet eller salgsordren. Med produktdokumenter kan du nemt overdrage al væsentlig produktinformation til kunden på én gang og dermed holde alt samlet. Det skaber både overblik for dig og for kunden.


Video, hvor produktdokumenter tilføjes til salgsordre.

Samlede rabatter på salgsordrer

Muligheden for at angive rabatter på salgsordrer er blevet udvidet med en ny widget, hvorfra det er muligt at angive rabatter, som omfatter hele ordren og ikke blot enkelte linjer. Det er nu muligt at tilføje rabatter på salgsordren på tre forskellige måder:

  • Én procentsats som tilføjes på hver eneste ordrelinje
  • Én procentsats som gælder for hele ordren og tilføjes som en ekstra linje
  • Én fast beløb som tilføjes som en ekstra linje

Derudover kan du naturligvis fortsat angive forskellige rabatsatser enkeltvist på ordrelinjerne.

Billede af samlede rabatter på salgsordrer

Flere detaljer på ordrelinjen ved forudbetalinger (aconto)

Hvor det tidligere kunne være svært at identificere de forskellige forudbetalinger på en ordre, er beskrivelsen på ordrelinjen forbedret i version 17. Nu fremgår fakturadatoen fra acontofakturaen i beskrivelsen på den modsvarende salgsordrelinje.


Billede af flere detaljer på ordrelinjen ved forudbetalinger

Tilføj produkter til salgsordrer via katalogvisning

Glem alt om at fremsøge og tilføje de enkelte produkter via drop-down på hver ordrelinje. I stedet kan du nu med et enkelt klik gå til produktkataloget, hvor du får det fulde overblik over alle dine produkter. Herfra kan du udvælge produkter og antal og til sidst tilføje det hele til salgsordren med et enkelt klik.


Video af produkter der tilføjes til salgsordre via katalogvisning.

Chatter på prislister

Den velkendte chatter, som er at finde de fleste steder i Odoo, er nu også tilføjet til prislister. Dermed får du mulighed for at kommunikere med dine kollegaer direkte på prislisterne, så samarbejdet lettes. Du kan tillige oprette aktiviteter og tilføje vedhæftninger til hver prisliste.

Billede af chatter på prislister

PDF tilbudsbygger

Vi har gemt det bedste til sidst. For Odoos nye tilbudsbygger er en game changer for enhver sælger, som drømmer om at afgive tilbud, hvor det visuelle udtryk står lige så knivskarpt som priserne. Med den nye tilbudsbygger kan du opsætte en komplet tilbudsrapport, som foruden det klassiske Odoo tilbud indeholder produktspecifikke dokumenter, virksomhedsinformationer, billeder, handelsbetingelser og meget mere - ja faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser. Tilføj desuden dynamiske felter på pdf’erne, som automatisk henter kunde- og tilbudsspecifik data fra Odoo. På den måde får du med minimal indsats flotte tilbud, der afspejler netop din virksomhed.


Få mere information om de nye funktioner

I de kommende uger vil vi udforske flere af de nye funktioner i en serie af dedikerede indlæg. Disse vil give indsigt i, hvordan hver app og funktion kan gavne din forretning. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer det næste indlæg. 


Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev giver du os samtykke til at sende dig nyheder, tilbud, informationer om Odoo og vores services samt invitationer til arrangementer.  Du kan altid afmelde dig med ét klik. Læs mere i vores persondatapolitik.

Skal du også med på Odoo 17?

Vi hjælper dig med alt for at komme i gang. Anvender du allerede Odoo, så frigives Odoo 17 til opgradering inden for ganske kort tid. Udnyt ventetiden optimalt og kontakt os for at gå i gang med forberedelserne, så din virksomhed også kan få mest muligt ud af Odoo så hurtigt som muligt.