Odoo 17: Alle de små nyheder som gør din arbejdsdag nemmere

20. februar 2024 af
Odoo 17: Alle de små nyheder som gør din arbejdsdag nemmere
FlexERP ApS, Lærke Hedegaard Mathiasen

 

Med version 17 har Odoo ERP systemet introduceret en lang række funktioner og tilpasninger af systemet, som ikke er app-specifikke. Disse rækker på tværs af apps og har alle til formål at lette arbejdsgangene i Odoo. Nedenfor har vi udvalgt nogle af de nye generelle funktioner, som vi synes gør en mærkbar forskel i hverdagen.

Helt ny app: To-do

I version 17 introducerer Odoo app'en To-do som en erstatning for app'en Noter. To-do fungerer langt henad vejen som Noter gjorde, hvor du kan oprette separate noter og organisere dem i faser. Den helt store game changer er dog muligheden for overalt at oprette en ny note i det øjeblik behovet opstår - helt uden at forlade det arbejde, du er i gang med at udføre i systemet. Du anvender blot en genvej, og så opretter du en ny to-do note.


Video af den nye To-do app i Odoo

Fastgjorte overskrifter

Vi har vist alle prøvet at scrolle op i listevisningerne for at kontrollere et feltnavn, når vi er kommet langt ned i visningen. Dette har Odoo løst i version 17. Nu er den øverste række i listevisningerne, hvor felternes navne står, blevet fastgjort, så den følger med ned ad siden, når du scroller.


Video der præsenterer de fastgjorte overskrifter i Odoo

Ræk hånden i vejret i online møder

Når der afholdes online møder i Odoo, er det nu muligt for deltagerne at række en virtuel hånd i vejret og dermed signalere, at de gerne vil have taletid, uden at være nødt til at forstyrre mødet, ved at sige det højt. På den måde glider mødeafviklingen markant bedre og hurtigere.


Video af Odoo online-mødefunktion

Markér beskeder som ulæst

I beskeder og kanaler er det nu blevet muligt at markere beskeder som ulæst, hvis du ikke har tid til at handle på dem med det samme. Når en besked markeres som ulæst, vil dette også være tydeligt for afsenderen, som blot kan se, at du har modtaget beskeden, men ikke læst den.


Video af besked-funktion i Odoo

Mulighed for flere domæner i e-mail alias

En nyhed, der særligt er interessant for virksomheder, som benytter sig af multi-company, er, at det i version 17 er muligt at anvende flere forskellige domæner i e-mail aliasser. 


Billede af email alias mulit-company setup i Odoo

Søgefelt i chatter

I hver chatter er der i version 17 et søgefelt, hvor du kan søge i alle sendte beskeder og loggede noter på den pågældende formular. Så behøver du ikke længere at lede flere måneders kommunikation igennem.


Video af ny søgefunktion i Odoo beskeder og chatter

Modtageradresser vises i 'Send besked'-funktionen

Hvor der hidtil blot har stået, at modtagerne er dokumentets følgere, når du sender en besked, er det blevet bedre specificeret i version 17, så du nu får vist præcis hvilke adresser, beskeden sendes til. Modtagerne er fortsat dokumentets følgere, men dette tilføjer et ekstra lag af kontrol for afsenderen, som nu ikke først skal kontrollere følgernes profiler for at få oplyst deres mailadresser.


Billede af Odoos Send besked funktion

Aktive tags i udvidet beskedfunktion

I tidligere versioner har det ikke været muligt at tagge brugere, når den udvidede beskedfunktion blev anvendt, til at logge en note. I version 17 er dette dog blevet muligt, så dit tag fortsat er aktivt, når du folder den udvidede beskedfunktion ud. På den måde overser dine kolleger ikke dine beskeder.


Få mere information om de nye funktioner

I de kommende uger vil vi udforske flere af de nye funktioner i en serie af dedikerede indlæg. Disse vil give indsigt i, hvordan hver app og funktion kan gavne din forretning. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer det næste indlæg. 


Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev giver du os samtykke til at sende dig nyheder, tilbud, informationer om Odoo og vores services samt invitationer til arrangementer.  Du kan altid afmelde dig med ét klik. Læs mere i vores persondatapolitik.

Skal du også med på Odoo 17?

Vi hjælper dig med alt for at komme igan. Anvender du allerede Odoo, så frigives Odoo 17 til opgradering inden for ganske kort tid. Udnyt ventetiden optimalt og kontakt os for at gå i gang med forberedelserne, så din virksomhed også kan få mest muligt ud af Odoo så hurtigt som muligt.