Genvejstaster i Odoo

Pas på dig selv og gør det til en vane at anvende genvejstasterne frem for musen
7. marts 2022 af
Genvejstaster i Odoo
FlexERP ApS, Lærke Hedegaard Mathiasen

 

Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du reducerer din daglige mængde klik på musen, som har det med at løbe op på lange arbejdsdage foran computeren. 

I Odoo er der nemlig indtænkt forskellige genveje, så du hurtigt og uden klik kan manøvrere rundt i systemet og udføre en lang række arbejdsrutiner.


Søgning i hovedmenuen

Fra hovedmenuen i Odoo kan du begynde at taste navnet på det menupunkt, du skal han til. Så snart du er i gang med at taste, begynder Odoo automatisk at foreslå de menupunkter, der matcher. Flyt evt. markøren op og ned med piletasterne og tryk Enter ved det ønskede menupunkt. Så føres du straks derhen.Genvejstaster

I hver visning kan du holde tasten Alt (Windows/Linux) eller Option (Mac) inde og få vist de forskellige genvejstaster, som er tilgængelige i det pågældende billede. Vær i øvrigt opmærksom på, at enkelte taster har forskellige funktioner afhængig af visningen.En række af de oftest anvendte genvejstaster finder du nedenfor.

FunktionWindows/LinuxMac
Gem (save)
Alt + S
Option + Ctrl + S
Rediger (adapt)
Alt + A
Option + Ctrl + A
Kassér en ændring (junk)
Alt + J
Option + Ctrl + J
Opret (create)
Alt + C
Option + Ctrl + C
Listevisning (list view)
Alt + L
Option + Ctrl + L
Kanbanvisning (kanban)
Alt + K
Option + Ctrl + K
Åben næste dokument (next)
Alt + NOption + Ctrl + N
Åben forrige dokument (previous)
Alt + P
Option + Ctrl + P
Importér (import)
Alt + I
Option + Ctrl + I
Hovedmenu (home)Alt + H
Option + Ctrl + H

Command Palette

Med version 15 har Odoo introduceret en ny genvejsfunktion, som de kalder for en Command Palette. Den kan åbnes i alle visninger vha. Ctrl + K. Her kan du både se alle genvejstasterne i det pågældende billede, søge i menupunkter og åbne diskussionskanaler eller chattråde med øvrige brugere. I bunden af pop-up'en er der angivet nogle tips, der hjælper dig med at søge på de forskellige ting.Der er altså rig mulighed for at skåne hænder og arme i Odoo. Det kræver ofte lidt tilvænning at skifte fra museklik til taster, men gevinsten er ikke blot ergonomisk - mange ting vil du også kunne udføre hurtigere.