Udnytter du app'en Studio til fulde?

Opret nye datamodeller eller lav din helt egen app fra bunden
7. marts 2022 af
Udnytter du app'en Studio til fulde?
FlexERP ApS, Lærke Hedegaard Mathiasen

 

App'en Studio er kun få år gammel i Odoo, men den er allerede blevet et fuldstændig uundværlig værktøj til at lave virksomhedsspecifikke småtilpasninger af systemet. Nye felter oprettes, flyttes eller fjernes med få klik, nye visningstyper tilføjes og et ekstra menupunkt indsættes. Og hvor man tidligere enten skulle rette direkte i koden eller udvikle tredjepartsmoduler til formålet, laves store dele nu inden for rammerne af standard Odoo, hvilket har den store fordel, at det gør alle ændringerne beskyttede og automatisk opgradérbare. Studio-tilpasninger betyder derfor ikke ekstra arbejde i forbindelse med opgraderinger - i hvert fald ikke for andre end Odoos opgraderingsteam, da det er inkluderet i systemlicensen.

Design nye apps

Men ved du, at Studio kan meget mere end blot småtilpasninger? Faktisk kan du både oprette nye datamodeller og designe dine helt egne apps fra bunden. Alt sammen via en enkelt og intuitiv brugerflade, hvor du hverken skal kende til kodning eller have en bred viden om ERP systemer. Alt, der kræves, er en grundlæggende viden omkring Odoos opbygning med modeller og felter, og så kan man ellers komme i gang med at designe ud fra egne behov.


 
 

Hos os i FlexERP vægter vi altid løsninger via Studio højere end udviklingen af tredjepartsmoduler, hvorfor vi også anbefaler alle vores kunder at overveje tilkøb af Studio-app'en nøje. Vores klare erfaring er, at Studio-løsninger, når de er mulige, både er sikrere ift. forebyggelse af fejl og langt mere omkostningseffektive, da de kan laves hurtigt og ikke kræver vedvarende manuelle opgraderinger, ligesom tredjepartsmoduler gør.


Eksempler på enkle løsninger lavet med Studio

Vores interne app Moduler

App'en tilgås fra hovedmenuen og består af to menupunkter: Modulliste og Kundemoduler

Modullisten viser en listevisning af alle vores moduler, og hver linje udgøres af en formularvisning, der bl.a. har en fane med relation til modellen Kundemoduler:Menuen Kundemoduler viser på samme måde en listevisning af, hvilke moduler vores forskellige kunder har installeret i deres databaser. Her er der bl.a. felter med relation til modullisten, så man kan klikke sig direkte fra kundemodulformularen over på den tilhørende modulformular. Ligeledes har vi indsat en lang række felter med informationer omkring opgraderinger, da det i det daglige arbejde skaber stor værdi for os.Alt er lavet i Studio og opgraderes derfor helt automatisk, når resten af databasen undergår en opgradering. Derudover er enkelte af Odoos standardfelter også anvendt - fx feltet Kunde. Studio kan altså både anvendes til at oprette nye felter og modeller og til at anvende eksisterende felter og modeller på nye måder.

Dokumentation af kørselsgodtgørelse

Hos en kunde udbetaler de jævnligt kørselsgodtgørelse til deres medarbejdere. Dette indebærer nogle dokumentationskrav fra Skat, som kunden har valgt skal ligge i Odoo.

I standardapp'en Ansatte/Medarbejdere har vi tilføjet et nyt menupunkt kaldet Kørselsgodtgørelse. Her er først og fremmest en listevisning af alle de oprettede kørselsgodtgørelser. Når der oprettes en ny, ses formularvisningen med de påkrævede felter.


Feltet 'Udbetalt' er en afkrydsningsboks, og på feltet er der indsat sporing, hvilket vil sige, at når der laves ændringer i feltværdier, så logges der en note i chatteren - i dette tilfælde vil der stå "Udbetalt: true", fordi fluebenet er blevet sat. På den måde er det altid muligt at se, hvornår kørselsgodtgørelsen blev registreret som udbetalt, og selvom feltværdien ved et uheld skulle blive ændret, så gemmes den oprindeligt loggede note altid. 


Mulighederne med Studio er mange, og hvorfor ikke få samlet al din virksomheds data i Odoo? 

Er du i tvivl om, hvordan Studio kan gøre arbejdsgangene nemmere for dig, så kontakt os, så vi sammen kan finde de bedste Studio løsninger til din virksomhed. Vi introducerer gerne de grundlæggende funktioner i Studio for dig, hvis du overvejer selv at kaste dig over app'en, og vi tilbyder naturligvis også at lave opsætningen for dig, så du kan bruge din tid, der hvor det skaber mest værdi for dig.